Over mij

Mijn naam is Els Spoelstra en ik woon samen met mijn vriend Wouter en onze hond Abel aan de rand van het dorp Randwijk.

 

De dieren

 Al zolang ik me kan herinneren heb ik een enorme liefde voor dieren en ik kon mijn vreugde dan ook niet op toen mijn ouders eindelijk ‘ja’ zeiden op mijn jarenlange smeken om een hond. Een stoere en trouwe berner sennen met de naam Waldo kwam in ons gezin en hij was al snel mijn beste maatje. Die diepe connectie voelde ik later ook met de gezellige en trouwe berner sennen Mikey en de ontzettend lieve labrador Amber. Ook de cavia's Rosa en Elfi hebben mijn leven ieder op hun eigen manier verrijkt. Wat ben ik dankbaar voor de liefde die wij samen hebben gedeeld en wat hebben deze bijzondere dieren mijn passie voor dieren versterkt.

 

de natuur

Een andere grote liefde van mij is de natuur. Eén van mijn mooiste jeugdherinneringen zijn de vele wandelingen met mijn opa. En nog altijd is een wandeling in het bos voor mij de manier om me weer te kunnen verbinden met mezelf. Zoals deze spreuk die ik geregeld voorbij zie komen zo mooi verwoordt: Into the forest I go – to lose my mind and find my soul. (auteur onbekend) 

 

mijn weg

Mijn liefde voor dieren en de natuur leidde er toe dat ik de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde ben gaan doen. Totaal geen logische keuze gezien mijn baan bij een juridische organisatie, en één die de nodige praktische bezwaren met zich meebracht, maar wat ben ik blij dat ik toen mijn hart heb durven volgen! Daarna volgde nog een verdiepende opleiding in homeopathie voor dieren. Naast mijn interesse in natuurlijke remedies hebben energiewerk en healing mij ook altijd gefascineerd. Op mijn zestiende deed ik mijn eerste cursus Reiki en in de loop van de jaren heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd, zoals de opleiding Sjamanistisch Practitioner. Deze cursussen en opleidingen hebben mij persoonlijk veel ervaring en healing gebracht en ik ben het healingwerk steeds meer in gaan zetten in de praktijk. Mijn wens om me verder te blijven ontwikkelen op dit punt heeft me inmiddels gebracht bij het Elohim Centre, waar ik de opleiding Master Healer Reader Coach volg. Ook dit is weer een grote verrijking in het werken met dieren en hun mens.     

 

innerlijke groei

In 2015 kwam de toen vierjarige Friese stabij Abel bij ons wonen. Hij is echt mijn zielenmaatje en mijn wijze inspiratiebron. In de afgelopen jaren zijn we verschillende hobbels op ons pad tegengekomen, die we samen zijn aangegaan met alle kennis en ervaring die ik inmiddels had opgedaan en met steun van inspirerende mensen om ons heen. Daardoor hebben we allebei een innerlijke ontwikkeling doorgemaakt en voelen we ons nog meer verbonden. Met Praktijk Prachtdieren begeleid ik graag andere dieren en hun mens in hun proces van innerlijke groei en balans.

Foto door Heidstra Fotografie

"Hoe komt het toch dat veel mensen dieren zo aandoenlijk vinden?

Hun wezen - HUN ZIJN - wordt niet door het denken afgedekt, zoals bij de meeste mensen het geval is.

En wanneer je dat in een ander voelt,

voel je het ook in jezelf."

- Eckhart Tolle -